Första steget -Projektplan

Vi är fyra tjejer som har valt studenten som projektarbete. Sara Bohlin, Felicia Persson, Kajsa Karlsson och Filippa Esberg.
När vi fick reda på att vi skulle skriva projektplanen tog jag ganska snabbt kontakt med Kajsa Karlsson för att sätta upp tider när vi skulle skriva den. Men då hade Kajsa redan börjat, vilket vi andra inte kunda göra något åt. Så när vi skulle träffas var den i stort sätt klar, vilket inte var som det skulle bli kanske. Men så blev det, här är den iallafall!
Vi kunde alltså inte hjälpa att Kajsa fick för sig att börja skriva den innan vi ens fått uppgiften i skolan.
Det tycker jag var orättvist eftersom vi inte fick vara med och bestämma vad som skulle vara med. Det var inte så att vi inte sa till att vi skulle vara med och skriva den.
Tiden på mötet när vi skulle skriva projektplanen ändrades, vilket gjorde att det var omöjligt för de som inte befann sig i skolan utan var hemma då vi hade tre timmars håltimma att hinna tillbaka på en halvtimma!

Projektgruppen
Kajsa Karlsson- 0709-786090 (M09B)
Sara Bohlin- 0737-095659      (M09A)
Filippa Esberg- 0761-681983  (M09A)
Felicia Persson- 0733-688448 (M09A)

Handledare
Rektor Eva Petersén

Bakgrund
Vi har valt att ta hand om och planera hela examen vad gäller allt ifrån flak, studentmössor, bal och avslutningsfest. Anledningen till detta är att vi finner det roligt att planera ett stort evenemang som detta, och även för att vi ser fram emot att se ett bra resultat på vår student, något som vi vill att alla studenter ska se. Vi har valt att ta hand om alla områden vad gäller examen då vi anser att om vi planerar allt kommer vi att vara bra samspelta och ha koll på allting. Dessutom kommer alla treor veta vilka de ska prata med om de har några frågor.
Kajsa och Filippa fick inspiration till att genomföra detta projektarbete genom att de är ordförande och sekreterare i elevrådet och träffade därigenom personerna som hade hand om studenten förra året. Dessutom hade de redan tagit tag i studentmössorna, och ville då ha hand om allting för att de såg det som ett kul projektarbete. De såg det som ett seriöst projekt, men samtidigt som en rolig erfarenhet.

Sara och Felicia kom senare in i gruppen då vi ansåg att vi skulle behöva lite hjälp för att göra detta projekt så bra som möjligt.


Syfte, mål och problemformulering
Vårt mål med detta projektarbete är att planera studenten så väl att allting kommer att flyta på bra, och att det förhoppningsvis inte kommer uppkomma några som helst komplikationer för att alla ska kunna ha det så roligt som möjligt. För att motverka missöden kommer vi att planera mycket väl vad gäller möten, utprovning av studentmössor, försäljning av biljetter (avslutningsfest+ balbiljett) och så vidare för att kunna lösa problem i tid om de skulle uppstå.

Genomförande
Val av metod
För att genomföra detta projekt kommer vi hålla ständig kontakt med ABC gruppen (som är leverantörer för våra studentmössor) och även JJM (som har hand om bal, flak och avslutningsfest). Det kommer att vara viktigt att vi har en bra kommunikation med dessa likaväl som det kommer vara viktigt att ha en bra kommunikation mellan oss i projektgruppen. Därför kommer vi även ha möten bara oss emellan för att planera, diskutera och bestämma hur vi ska gå vidare med projektet. Vi kommer även att ha regelbundna möten med handledaren för att ständigt återkoppla till vart vi befinner oss i projektet.

Information och material
Informationen vi kommer samla är den ifrån ABC, JJM, handledaren och från varandra.

Eventuella medarbetare
Medarbetarna vi kommer ta hjälp av är ABC för studentmössor, och JJM för flak, studentfest och bal. Vi kommer också arbeta med de platserna balen och studentfesten kommer att hållas på. Vi kommer givetvis jobba mycket nära med varandra i gruppen för att hålla en så bra kommunikation som möjligt.

Tidsplan
Studentmösseutprovning 21 September. Alla studenter kommer att pröva sina mössor och lägga en beställning. Mössorna kommer levereras i början på nästa år för att man ska ha möjlighet att byta om det är något som blivit fel.
Möten med JJM och ABC kommer att hållas regelbundet, hela vägen fram till studenten.
11 Juni 2012, Student. Studentfest och flak.
Bal ungefär en vecka innan, datum har inte satts än.

Detta projekt kommer att kräva mycket tid och många möten, vilka alla inte är inbokade än.

Form för presentation
Vår presentation kommer att äga rum då de olika momenten äger rum. (Bal, studentfest, flak och mössor)

Resurser
Alla moment kommer att kosta pengar för alla som vill delta på dem. Alla elever kommer att betala för sig själva, som det alltid har gått till. Priser och information kommer att lämnas ut till alla så att inga missförstånd kommer at uppstå. Det är helt frivilligt om man vill delta på alla moment, bara några, eller inga alls.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0